Darmbewegingen

juli 13, 2021 Uit Door Aiden Hall

Darmonderzoek

Tijdens een darmonderzoek kan de arts u vragen de buikwand te bewegen. Deze test kan helpen het aantal en de omvang van de stoelgang te bepalen. Het kan ook helpen bepalen wat er in de darm is terechtgekomen.

Er zijn verschillende onderzoeken die tijdens een darmonderzoek kunnen worden uitgevoerd. Deze omvatten röntgenstralen, sigmoïdoscopie, colonoscopie, en defeco grafie. Een colonoscopie is een procedure waarbij ook gebruik wordt gemaakt van een lichtslang-endoscoop. Tijdens deze procedure kan uw arts een of meer monsters uit de darm nemen. Het kan gaan om ontlasting, slijm, stenen of tumoren. Een van de voordelen van een colonoscopie is dat de soorten bacteriën in de darm kunnen worden geïdentificeerd.

Als u onlangs een darmobstructie hebt gehad, kan het nodig zijn een preventief darmonderzoek te laten uitvoeren. Preventieve darmonderzoeken helpen om die obstructies in uw dikke darm op te sporen. Het kan gaan om ontlasting, vernauwingen of vernauwingen van uw dikke darm, of segmenten van de darm die opgezwollen zijn.

stoelgang varieert van individu tot individu. Normaal gesproken kan een stoelgang echter na één tot drie dagen, drie tot vijf weken en vaak na twintig tot dertig dagen plaatsvinden. De stoelgang hoort slechts één keer per dag plaats te vinden. Daarna is het de bedoeling dat het minder vaak gebeurt. Vaak hebben mensen het gevoel dat ze een paar dagen geen stoelgang hebben. Dan, op een dag, kunnen ze zich niet herinneren er een te hebben gehad. Sommigen voelen zich opgeblazen, opgeblazen, of hun ontlasting is moeilijk uit te drijven. Als u het zich wel herinnert, kan het zijn dat u gewoon diarree of verstopping hebt gehad.

 

Lees meer

Darm problemen
Prikkelbare darm syndroom