Een holistische coach

juli 13, 2021 Uit Door Aiden Hall

Holistisch coach opleiding

Angst en vrees belemmeren ons vermogen om in het moment te zijn en contact te maken met onze innerlijke wijsheid. Als je onder stress staat, vergeet je vaak te doen wat je leuk vindt. Het is ook belangrijk om contact te maken met je ziel. Volledig in het huidige moment leven en dankbaarheid uiten is een manier om emotioneel in balans te komen. Het is bijvoorbeeld een mooie manier om de sensatiezucht van je situatie los te laten. Wanneer je moeite doet om in balans te blijven, begin je de waarde van je spirituele verbinding in te zien.

Maar om uw twee kanten te integreren, kunt u baat hebben bij een holistische coach. Dit soort coach zal u helpen uw fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid te koppelen. Een hypnotherapeut kan je verder helpen. Het concept van het integreren van de verschillende elementen van jezelf is echter een goede manier om evenwicht te creĆ«ren en de beslissingen die je in je leven neemt te integreren met wat er in je wereld gebeurt. Je vermijdt het uitbeelden van drama’s omdat je zult zien dat wat in de buitenwereld wordt waargenomen niet representatief is voor wat er werkelijk van binnen gebeurt. Vanuit het perspectief van een holistische coach is rijkdom en welvaart veel meer dan voedsel en kleding; het is een manier van leven.

Een holistische coach helpt je bijvoorbeeld de illusies om je heen te zien, de kleine perikelen die je spirituele groei belemmeren, en de dynamiek van het leven in plaats van alleen maar te overleven. De andere kleine tips die in je opkomen zijn ook heilzaam. Toch zijn ze bij lange na niet alles. De meesten van ons hebben blijvende aandacht en werk nodig. In feite kan het zijn dat je uitstekende acties moet ondernemen om dramatische veranderingen in je leven teweeg te brengen. Echter, met de juiste soort coach, zult u verbaasd zijn over wat u kunt bereiken. Elke vorm van succes komt jou en je hele zelf ten goede.

Zo kan een auteur succes hebben met publiceren, als hij maar onthoudt het voornemen op papier te zetten. Of, letterlijk, het boek op de plank te zetten bij een plank waar we vaak naar kunnen kijken als een herinnerd boek. Vaak komt het materiaal tot leven en is het versterkend en maakt het dat we dankbaarheid willen uiten. Dat is als je doel met schrijven niet louter reproductie in een e-book is; dan kun je de transformerende kracht van het geschreven woord gebruiken. De energie van het geschreven woord heeft een onwankelbare universele kracht om verspild te worden zonder een erkenning.

Een goede coach werkt samen met u aan een holistische benadering van oplossingen. Vanuit dat perspectief is er een breed spectrum van oplossingen die u kunnen helpen obstakels te overwinnen. Niettemin moet je jezelf erkennen en krediet geven voor elk leerproces van jezelf dat de coach inbrengt. De coach hoeft geen schouderklopje te geven over hoe goed hij of zij de dag heeft geleid. Jij bent de supervisor van jezelf. Wanneer de coach de pen overhandigt, zeg hem of haar dan: “Het is maar wat ik wil.” Het is de taak van een coach om uw vaardigheden en bekwaamheid te verbeteren in wat zij of zij u ook helpt te bereiken. Alleen jijzelf kunt jezelf naar een nieuw niveau van verwezenlijking brengen.

 

Lees meer

Kleurtherapie