Het belang van een goed zelfbeeld

juli 13, 2021 Uit Door Aiden Hall

Christelijke relatietherapie

De Bijbel vertelt ons dat ieder van ons in zijn ziel tevredenheid en vrede kan ervaren; wat betekent dat iedereen vrij is om die te hebben. De sleutelwoorden zijn “tevredenheid en vrede”, wat betekent dat je tevredenheid met jezelf kunt hebben en je geest kunt beheersen. Het betekent ook dat je een leven in vervulling kunt hebben. Dit is niet moeilijk te bereiken. Het betekent gewoon dat jij de verwachting schept en dat niemand zich ermee moet bemoeien.

Het is niet gemakkelijk je tevreden te voelen als je door iemand genegeerd wordt. Problemen komen in het proces van vallen in een vertraagde periode. Het is gemakkelijk je verbitterd te voelen over iemand wanneer hij emotioneel afstandelijk is. Om aandacht te krijgen, je sociaal te voelen en een zielsverwantschap te hebben moet je liefhebben, zelfs ondanks het feit dat hij emotioneel ver van je afstaat.

Dus, de kwestie van recht en geloof, dat is eerlijk, moreel en juist in uw beslissing, is een combinatie van een goed gevoel van eigenwaarde en vertrouwen in uw opvattingen van het zelf. Als u het gevoel hebt dat u uw relatie-leven ondanks deze man zult behouden, zult u in staat zijn naar hem toe te gaan en gehoord te worden. U zult niet verkeerd begrepen worden. De kwestie van rechtschapenheid en geloof zal worden opgehelderd.

Nuttige sleutelwoorden zijn: integriteit, geloof, geduld, tevredenheid en vrede, en geduldige aanvaarding.

Wees niet bang om je over te geven als je van je relatieprobleem af wilt komen, want de eerste en beste stap zal zijn de moeite te nemen om de relatie te veranderen. Het is uiterst moeilijk om hulp van anderen te aanvaarden. Schuldgevoelens zijn heel gebruikelijk als je hulp vraagt aan buitenstaanders, in het bijzonder aan je man en ook wij kunnen dit erven.

Er is moed voor nodig om te beseffen dat het onmogelijk is een ander mens te veranderen De enige stapsgewijze stappen die u kunt zetten om het geluk in uw relaties te veranderen, is uzelf te veranderen. Dit betekent niet dat je je waarden moet opgeven. Het betekent niet dat je onaardig tegen hem moet zijn. Onthoud dat niet elke relatie gemakkelijk is en dat je het in jezelf moet vinden om hem te verbeteren.

Creëer effectieve veranderingen in uw werk. Om uw intimiteit te verbeteren begint u met het verbeteren van uw werk. Heb je ooit een belangrijke vergadering of een belangrijke activiteit gehad en je merkt dat je je niet kunt concentreren? Of, wanneer u op kantoor bent, verliest u uw baan en kunt u de rest van uw leven niet meer goed betalen. Als u uw efficiëntie in uw werk niet verbetert, zal dat de kwaliteit van uw leven beïnvloeden.

Kun je het je veroorloven om je familie en je sociale status te verliezen? Die vraag moet je jezelf stellen. Als u uw gezin of uw baan wilt veranderen, dan is het belangrijk dat u er klaar voor bent. Bereid je verantwoordelijkheden in je huis voor. Maak een plan. Wilt u met uw man gaan zitten en praten over wat er mis is? Bent u voorbereid? Dit zijn belangrijke boodschappen om te sturen.

Alles wat je hebt is verbonden met iets anders in het leven; leer over deze situaties. Als je serieus bent over het bereiken van je bestemming, is er geen andere manier. Geloof niet dat je geacht wordt sneller te gaan dan gemiddeld. U hoeft geen extravert te zijn om succesvol te kunnen zijn. Je kunt het rustiger aan willen doen, maar ga niet in een diepe depressie. Laat je omstandigheden nooit zo zijn, omdat je te bang bent om ze te veranderen. Omdat het je geen vrede, geluk en succes brengt. Je bedenkt altijd dat als het je vrede en geluk brengt, waarom zou je het dan niet veranderen, het is voor je eigen bestwil. Je krijgt wat je verdient.

Wil je een beginpunt vinden? Je kunt je afvragen waar je wilt eindigen.

Stel de vraag, en probeer elk aspect van je leven te benaderen als een kleine stap. Hoe is uw relatie? Hoe ziet uw sociaal leven, uw gezin en uw werk eruit? Misschien neemt u er het goede of het slechte van. Als de kracht van je woede sterk genoeg zal zijn en je je op iets anders stort, verlies je je overlevingskansen. En soms mis je een kans op je persoonlijke vrede. Probeer wat technieken uit – christelijke relatietherapie, meditatie, ademhalingsoefeningen.

 

Lees meer

Christelijke mediator