Wat doet een gezinscoach?

juli 13, 2021 Uit Door Aiden Hall

Holistische coach

Weten dat een professionele coach kan helpen, kan geweldig (en eng) zijn. Ik vroeg me af: “Wat doet een gezinscoach?” Ik vroeg me ook af: “Hoe geeft een gezinscoach les?”

Een familie coach leert… En ja ik zei ‘leert’ – alle gezinsleden, inclusief uzelf, uw kinderen, en de kinderen van uw partner. Ze leren te communiceren en conflicten op te lossen. Ze leren naar elkaar te luisteren. Ze leren conflicten op te lossen. Alle gezinsleden leren elkaar en anderen te respecteren. Dat is mijn persoonlijke ervaring als leerkracht die tijdens het gezin uur een les heeft voor ouders en kinderen.

Als dat eng voor je is, dan moet je je realiseren dat de meeste gezinnen niet zijn voorverpakt voor conflicten. Ook als veel gezinnen niet zijn voorverpakt voor succes, kan het beangstigend zijn om te zien dat het plaatje niet is zoals je het wilde omdat je niet voorbereid was op de problemen. Dus als je gaat zitten om de moeilijke dingen op papier te zetten, zorg er dan voor dat die moeilijke dingen duidelijk omschreven zijn. Maak het gemakkelijk voor de andere gezinsleden om te lezen. Dat is een grote inzet en er gaat veel tijd in zitten. Als je tienerkinderen hebt, moet je je misschien eerst afvragen of je wel bereid bent om al die trainingen te volgen. Uw kinderen weten nog niet dat het gezin een plaats van vrede en vreugde is.

Een gezinscoach laat u nooit alleen. Hij komt bij u terug met zijn professionele adviezen en suggesties. Wanneer je je niet meer uitgeput voelt, word je wakker geschud. Ze laten je niet in zulke dingen geloven. Ze delen gewoon hun mening. Je luistert naar hen vanuit een intu├»tie die je vertelt dat het zo’n beter idee is om je gezinsuur te timen en je begint er meer plezier in te krijgen.

Het kan heel gemakkelijk zijn om haatdragend te worden. Onze kinderen zijn nog jong en kwetsbaar. We kunnen gemakkelijk in de val lopen om boos te worden omdat onze kinderen niet het “gelijk” lijken te krijgen dat ze volgens ons verdienen. De beroemde ouders van tijd-ijnen (wijlen Agatha Christie) werden met Vogel-oog en uilskuiken achtervolgd.

Het is ook gemakkelijk om in de val te lopen om kritisch te zijn. Onze bezorgdheid over wat onze kinderen geloven kan leiden tot speurtochten langs de weg die ze met hun vrienden delen en we raken gefrustreerd dat we ze niet kunnen beïnvloeden. In plaats daarvan ontdekken we dat hun houding en gedrag buiten onze controle ligt. In plaats van in een cyclus van teleurstelling te belanden, kunnen we deze tijd gebruiken om ons geloof te delen dat we allemaal mensen zijn. Door dit te doen, kunnen we emotionele groei en meer liefde voor onze kinderen toevoegen.

Op minuut vier van het verhaal van mijn zoon, een auto-ongeluk dat hij had zegt dat zijn hoofd is ingeslagen. Ik ben op dat auto-ongeluk, niet de familie. Mijn enige zorg was dat hij naar het ziekenhuis moest. Ik respecteerde dat omdat hij in het auto-ongeluk zat.

Lees meer

burn out coach