Wat is burn-out?

april 9, 2022 Uit Door Aiden Hall

Wat is burn-out? Het is een extreme vorm van stress die je fysiek, emotioneel en mentaal aantast. Het is normaal dat u tijdens uw leven in verschillende mate een burn-out ervaart. Herken je deze symptomen?

Burn-out symptomen zijn niet moeilijk te herkennen, ze kunnen sterk variëren. In ernstige gevallen kunnen sommige mensen zelfs overlijden. Burn-out is een extreme vorm van stress waardoor je je emotioneel en fysiek uitgeput kunt voelen, waardoor je je beschaamd, onbekwaam en zelfs schuldig voelt.

Vaak is een burn-out een tijdelijke ziekte en gaat gepaard met intense schuldgevoelens, frustraties, verslagenheid. Wanneer deze gevoelens onbeheerd worden achtergelaten, kan dit leiden tot een situatie waarin je uiteindelijk angst en depressie zult ervaren, zelfs tot op het punt dat je het gevoel hebt dat het leven waardeloos is.

Daarom is het belangrijk om de symptomen te herkennen, zodat u vroegtijdig hulp kunt zoeken en de problemen van een burn-out kunt oplossen. Sommige van de eerste tekenen van burn-out kunnen fysiek zijn, maar ze zijn ook altijd kwetsbaar voor verandering, dus het is altijd het beste om een ​​coach te raadplegen die enige ervaring heeft om deze vroege waarschuwingssignalen te suggereren.

De ondersteuning van een coach is bij je vanaf het moment dat je het besef hebt dat je deze nodig hebt om te voorkomen dat burn-out een groot probleem wordt met mogelijk verlies van gezondheid en functioneren. Burn-out komt veel voor en heeft de afgelopen jaren duizenden coaches en andere beoefenaars getroffen. Naarmate je je verder ontwikkelt, wordt je vatbaarheid voor burn-out groter. Hoe eerder je je realiseert dat je in dat stadium bent, hoe beter je voorbereid bent op wat er daarna gebeurt.

Hoe een burn-out te voorkomen?

Een van de beste preventieve maatregelen die je met je coach kunt nemen, is door regelmatig sessies te organiseren. Dit hangt af van de individuele coach en wat het beste bij hem of haar past. Het is voor veel mensen gemakkelijker om een ​​dagelijkse routine aan te houden en elke week aanwezig te zijn voor een begin- en eindsessie. Voor sommigen van jullie is dit misschien een beetje moeilijker, maar zo is het leven zoals het is!

Sommige coaches zullen hun eigen tijd van de week bepalen en kunnen zelfs 's ochtends aparte sessies hebben. Sommige andere coaches, zowel mannen als vrouwen, zijn in de stad als je wakker wordt, maar zijn niet online tijdens werkuren.

Ik adviseer altijd op deze manier, dat als je een professionele sport- of bedrijfscoach wilt worden, je altijd op je best moet zijn. Dit kan betekenen dat je een uur of zo eerder op moet staan, maar het loont ook wanneer je de minste stress hebt van andere activiteiten waar je bij betrokken bent. In mijn geval, toen ik een eenmalige intensieve cursus deed, werkte ik elke dag. Toen ik in het plaatselijke examencentrum was om mijn werk te doen, was ik daar aan het begin van de dag op het moment van het examen.

Ik stel voor dat je je bijna volledig aan een wekelijks schema houdt met discussies en gezamenlijke sessies in het weekend, omdat dit je gebruik van de planner zal verminderen. Het is ook des te gemakkelijker dat het idee past bij uw drukke levensstijl, kunt u zich er in vinden.

Je kunt misschien een uur van je tijd vrijmaken, min of meer elke week, om urenlange 'kwaliteit'-controleworkshops te volgen, en als je dan een pauze nodig hebt tussendoor, kun je even afstand nemen en dan weer bijpraten op een later tijdstip.

Hoe je een burn-out kunt genezen?

Burn-out is emotioneel en fysiek nutteloos en kan leiden tot verhoogde stress, ultieme burn-out en zelfs depressie. Het is belangrijk om te begrijpen dat burn-out en liefdesverdriet normaal zijn, daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de symptomen, omdat dit je ervan weerhoudt om iemand niet te bellen als het gebeurt om manieren te volgen om te voorkomen dat de moeilijke symptomen optreden.

De belangrijkste tip die ik je kan geven, zowel voor jezelf als individu als voor iedereen die je kent, is om een ​​dagboek bij te houden. Dit kan een lusteloos ouderwets stuk papier zijn met voorzieningen om niet altijd je agenda uit te hoeven halen, maar het kan ook een tijdmanagementtool zijn die je helpt om gefocust te blijven op je taken en het proces voor het voltooien van de taak veel eenvoudiger maakt .

Het is echter belangrijk om te beseffen dat als een burn-outcrisis eenmaal heeft plaatsgevonden, deze bijna nooit meer zal verdwijnen. Daarom is het belangrijk om vroege tekenen te herkennen. Je moet erkennen dat je niet gaat winnen of slagen in de oefening of vaardigheid waaraan je gaat deelnemen, het zal gewoon niet werken. Daarom zal er altijd een andere sessie zijn, en een andere op een andere dag werk-week.

Wat te doen in tijden van burn-out?

In de stijl van Haard, een glaasje blijvend ondersteunend proevend voor de drie hoofdgerechten van persoonlijke betrokkenheid, is het belangrijk om te overwegen om elk gebied een toppoging te geven!